Köp- och leveransvillkor

God E-handel

Chokladogram ® garanterar god och trygg e-handel sedan 2004. Chokladogram ® är originalet bland chokladbud.

Leveransvillkor

Vi skickar beställningar med Postnord Varubrev 1:a-klass som är det bästa valet när snabbheten är det viktiga. Varubrev inom Sverige delas ut till mottagarna redan nästa helgfria vardag efter inlämningsdagen.

Varubrev levereras direkt till mottagarens postlåda. Om försändelsen är för stor (skrymmande) för att rymmas i postlådan får mottagaren ett aviseringsmeddelande via sms/brev. Mottagaren hämtar då varan på närmaste utlämningsställe. Chokladogram kan inte påverka huruvida en försändelse blir skrymmande, aviseras eller utlämningsställe.

Normal leveranstid är 1-3 vardagar. Distala orter, helgdagar, högsäsong, avisering, skrymmande försändelser och leverans utrikes kan fördröja leveransen.

Chokladogram hanterar chokladogram varje helgfri vardag efter 15.00. Beställningar efter denna tid kan komma att hanteras nästkommande helgfria vardag.

Postnord Varubrev 1:a-klass levereras varje helgfri vardag. Ingen leverans sker på helger.

Chokladogram kan inte garantera en särskild leveransdag eller tid.
Vi skickar ert chokladogram så nära inpå önskad leveransdag som möjligt för optimal chans för leverans på rätt dag.

Chokladogramavgift tillkommer varje chokladbud, detta omfattar hantering, plock och pack, emballage, kort och frakt.

Läs mer: Varubrev 

 

Ångerrätt/Reklamation

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer.

Enligt Lag (2005:59) om distansavtal gäller inte byte och ångerrätt på så kallade färskvaror som bl. a konfektyr. (Distans- och hemförsäljningslag (2005:59) 4 § Avtalsvillkor som avviker från lagen och 11 § Ångerrätt gäller inte för avtal som gäller en vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal.

Om mottagaren inte hämtar ut sin försändelse eller om försändelsen kommer i retur av annan anledning såsom felaktig eller ofullständig adress så sker ingen återbetalning. Produkter i retur anses otjänliga och kasseras.

Force majeur

I det fall Chokladogram skulle vara förhindrad att leverera på grund av arbetskonflikt eller andra omständigheter som parterna inte kan råda över så som brand, krig, mobilisering, valutarestriktioner, transporthinder, leverantörers leveransförseningar eller andra omständigheter vilka Chokladogram ej kan råda över, är Chokladogram fri från allt ansvar.

 

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter och betalar alltid när du har möjlighet.

 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Du samlar alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 
 

- Kortbetalning / Nets / Netaxept
Du betalar med ditt Visa eller Mastercard via Nets 100% säkert. All information är krypterad med SSL - 128 bit. Pengarna reserveras på Ditt konto och dras vanligen inom 24 timmar från Du lagt Din beställning. Alla transaktioner genomförs enligt den nya säkerhetsstandarden 3D-Secure.
 

- Förskottsbetalning
Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro nr. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. (Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning)

 

- Klarna Faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter och betalar alltid när du har möjlighet.

   

  Minimiorder

  Minimiorder är 50 kr inklusive moms.

   

  Åldersgräns

  Du måste vara över 18 år för att handla hos chokladogram eller ha inhämtat målsmans tillåtelse.

   

  Personuppgiftslagen

  Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

   

  E-postadress

  Din e-postadress kan komma att användas för avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order. E-postadresser kommer även få tillgång till vårt nyhetsbrev med nyheter och erbjudanden. Chokladogram delar inte e-postadresser med tredje part.

   

  SMS-utskick

  Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order. Chokladogram delar inte mobiltelefonnummer med tredje part.

   

  Tvist

  Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

   

  Missbruk

  Missbruk av vår tjänst leder omedelbart till polisanmälan och att vi omedelbart kontaktar mottagaren.

   

  Anonymitet

  Om mottagaren hör av sig och vill veta vem som skickat ett chokladogram kommer vi delge den information vi har. Vår tjänst skall förknippas med glädje och inte obehag.

   

  Övrigt

  Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser och villkor utan varsel. Vi förbehåller oss rätten att vid varje tillfälle avbryta en beställning, makulera order och kreditera köp om vi misstänker oegentligheter. Det viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning. Det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för uppenbart felaktiga uppgifter och slutförsäljning. Vi förbehåller oss rätten att byta ut en produkt mot likvärdig utan att kontakta kunden.

  Produkter

  Handla

  Information