Påsk hos chokladogram

Påsk - skicka choklad och godis

Vid påsk är påskägg av choklad eller innehållande choklad vanligt. Vid påskfirandet är det en vanlig sed att man gömmer påskägg för att personer, ofta barn, skall hitta dem. Ofta är de gjorda av kartong, dekorerade med bilder och fyllda med chokladgodis. Utöver dessa finns även ägg utav choklad som är inslagna i färgad aluminiumfolie.

Påsk är en viktig årligt återkommande högtid under det kristna kyrkoåret. Påsken är till sin natur, både genom händelser och tidpunkten när den infaller, kopplad till en viktig judisk högtid pesach, vilket betyder passera eller gå förbi, men som ibland även benämns som den judiska påsken. Gemensamma regler inom kristendomen för att bestämma vilken kalenderdag påskdagen infaller på anses av tradition ha uppstått vid det första konciliet i Nicaea, 325.

Regeln säger att påskdagen infaller den första söndagen efter den första ecklesiastiska fullmånen som infaller på eller efter 21 mars. I Sverige har samma regler använts för att bestämma när påsken infaller sedan 1844. År 2017 till exempel infaller påskdagen den 17 april.

Påsk firas bäst med en god påsk-present - skicka choklad, påskägg, påskchoklad. Chokladogram har agerat påskhare sedan 2004. Skicka ett chokladbud från chokladogram med din påskhälsning <3.

Produkter

Handla

Information