Moms visas:

Chokladaskar & Chokladpraliner

Visa någon att du tänker på dem med en chokladask fylld med lyxiga praliner! Oavsett om de älskar mörk choklad, mjölkchoklad eller vit choklad – våra blandade chokladaskar har något för alla. Det finns askar med lyxig belgisk choklad, svensktillverkade chokladpraliner från Jämtland och ekologiskt odlad fair trade-choklad tillverkad i franska Normandie.

Överraska med choklad i en vacker ask, en perfekt gåva som gratulation, uppmuntran och uppvaktning. Chokladogram är en god present!

Chokladpralinens historia

Visste du att pralinen från början inte alls innehåll choklad? Namnet kommer från franske greve du Plessis-Praslin, vars kock sägs ha uppfunnit pralinen. Men den var inte alls så som vi känner igen den idag utan mer som en kanderad mandel. Pulvret man får när man maler dessa kanderade nötter kallas pralin och är en ingrediens i många kakor, bakverk och i glass.

Choklad kom till Europa från Syd- och Centralamerika med Christoffer Columbos, men det var inte förens senare som det introducerades ordentligt. Till en början drack man chokladen och det var inte förens på mitten av 1800-talet som företaget Joseph Fry & Sons i Bristol kom på hur man skulle tillreda chokladkakor. De blandade kakaosmör, socker och kakao för att få fram en stelnande massa. Det är när man blandar denna choklad med pralin-pulvret som man får vad som i Frankrike kallas för praliné och är grunden till chokladpralinen.

Idag finns det många olika typer av chokladpraliner och i stora delar av världen används numera ordet pralin för att beskriva alla typer av fyllda chokladpraliner, inte bara dem med en nötfyllning.

Produkter

Handla

Information