Moms visas:

Skicka choklad till Mors dag

Uppvakta alla mammor med choklad på Mors dag. Mors dag firas i Sverige den sista söndagen i maj. I år firas Mors dag den 26 maj. Skicka choklad med Chokladogram och uppvakta mamma med en smakrik och god uppvaktning.

Beställ ditt Chokladogram till mors dag senast onsdag 22/5 kl 14! (order lagda under torsdagen 23/5 kommer sannolikt komma fram på fredagen men tyvärr ingen garanti) 

I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Det var dock först många decennier senare som dagen uppmärksammades i större omfattning. Många hade uppfattningen att dagen endast tillkommit av kommersiella skäl för att handlarna skulle få sälja mera. De tyckte samma sak om Fars dag som inte heller den firades i någon större omfattning de första decennierna. Först på senare tid har dessa dagar uppmärksammats i större omfattning i Sverige.

Mors dag firas i de flesta västerländska länder men på olika datum: I Spanien är mors dag första söndagen i maj. i USA, Danmark, Tyskland och Finland andra söndagen i maj, i Storbritannien och Irland fjärde söndagen i fastan (dvs tre veckor före påsk), i Norge andra söndagen i februari, i Sverige sista söndagen i maj. I Argentina tredje söndagen i oktober. Att Sverige firar två veckor senare än USA är troligtvis beroende på att våren är längre kommen då och chansen att plocka färska blommor är större.

Mors dag firas bäst med en god mors dags-present - skicka choklad från Chokladogram med din kärlekshälsning till mamma <3.

Produkter

Handla

Information