Låt dig inspireras av choklad, ingredienser och goda recept med choklad!
Chokladknappar går naturligtvis att äta bara som dom är, men det finns även en mängd olika saker du kan göra med dem. Här får du tips på vad du kan göra med dessa delikata knappar!
Chokladfondue
Chokladknappar är lättsmälta och passar därför utmärkt att använda till chokladfondue. I chokladfonduen kan du doppa flera olika godsaker t ex jordgubbar och marshmallows.
Topping till kaffe eller varm choklad
Mörk choklad är en smakhöjare till kaffe och varm choklad. Därför passar chokladknappar väldigt bra att använda som topping till just dessa. Utöver toppingen kan du även riva choklad över kaffet eller den varma chokladen. Det blir inte bara snyggt utan smakar även gudomligt gott!
Chokladknappar i bakning
Du kan använda chokladknappar till all form av bakning där choklad är en ingrediens. Endast fantasin sätter gränser! Du kan dels dekorera med dem, men även smälta knapparna i smeten till exempel när du bakar chokladkaka eller -muffins.
Chokladmousse
Till detta behövs (4 portioner):
100g mörk choklad
2 st äggulor
2 msk strösocker
1 msk vatten
2 ½ dl grädde
Vispa en del grädde och koka upp en del grädde. Häll över den kokta grädden över chokladknapparna och låt smälta under omrörning. Koka sedan upp vatten tillsammans med socker som du sedan häller över äggulor. Vispa och blanda med chokladsmeten.
Pytsa ut chokladmoussen i glas och låt dem stå kylt i ett par timmar. Toppa moussen med den vispade grädden och chokladknappar. Enklare och godare kan det inte bli!
Det finns en mängd goda saker där chokladknappar är en perfekt ingrediens eller ett bra tillbehör, såsom i panacotta, fudge, tårtor eller brownies m.m. Beställ chokladknappar via Chokladogram och låt mottagaren skapa något gott!