White day hos chokladogram

White day, skicka choklad

White Day (ホワイトデー Howaito Dē?) Inträffar den 14 mars i Japan, Sydkorea, Taiwan och Kina, en månad efter Alla hjärtans dag.

I Japan är Alla hjärtans dag framförallt något som uppmärksammas av flickor och kvinnor som skickar choklad och gåvor, vanligtvis till pojkar eller män, som ett uttryck för deras kärlek, artighet eller som en social förpliktelse.

På White Day, händer det omvända: den som fick ett chokladogram, ett honmei-choco (本命チョコ?, 'chocolate of love') eller giri-choco (義理チョコ?, 'courtesy chocolate') på Alla hjärtans dag förväntas att återgälda tjänsten genom ge choklad och gåvor tillbaka. Traditionellt populära White day gåvor är vit choklad, cookies, smycken, vita underkläder och marshmallows. Ibland används termen sanbai gaeshi (三倍返し?, 'triple the return') för att beskriva den allmänt kända regeln att White day-gåvans värde skall uppgå till 2-3 gånger värdet av Alla Hjärtans dag-presenten.

White day firas bäst med en god kärlekspresent och tillvalsprodukter - skicka choklad, skicka ett chokladbud från chokladogram med din kärlekshälsning <3.

Produkter

Handla

Information